Mark: Een bevalling

Mark: Een bevalling

Als taxichauffeur beleef je soms unieke momenten en dat is wat dit beroep zo interessant maakt. Zo moest ik een keer een vrouw ophalen die al volop weeën had en dus razendsnel naar het ziekenhuis gebracht moest worden. Nadat ik haar samen met haar man had opgehaald kwamen de weeën steeds sneller en heftiger. Ik probeerde zo snel mogelijk bij het ziekenhuis te komen maar de drukte van het verkeert hielp die dag niet mee. Ik hoorde haar man maar zeggen, Je doet het prima liefje, nog even volhouden. Maar ik wist natuurlijk wel beter. We stonden namelijk in een kilometerslange file op de A2. Op dat moment zei ik tegen de man dat we nooit op tijd bij het ziekenhuis konden komen en dat ze dus hoogstwaarschijnlijk op de achterbank van de auto zou bevallen. Maar ze krijgt een baby, antwoorde hij angstig. Juist, daarom ga ik nu de wagen parkeren terwijl jij 112 belt.

Zo werd mijn auto in een dokterspraktijk veranderd. De weeën werden steeds heftiger en de toekomstige moeder had ook al vruchtwaterverlies. Terwijl we op de dokter stonden te wachten waren er twee vrouwen die ons kwamen helpen met de bevalling. Tegen de tijd dat de dokter was aangekomen, was ook de baby al gearriveerd. Nadat de dokter moeder en kind nagekeken had werden ze allebei met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Daar stond ik dan aan de kant van de A2. Terwijl ik de rommel op aan het ruimen was werd ik me pas echt bewust van wat me zojuist overkomen was. Tsjonge jonge, wat een belevenis! Dit soort situaties vergeet je natuurlijk nooit meer. Gelukkig ben ik niet bang van een beetje bloed en had ik ook een paar handdoeken in de kofferbak liggen. Op die manier is het dan toch allemaal goed in orden gekomen.

Meer verhalen lezen?

Wil je meer van dit soort verhalen lezen? Houdt dan deze website goed in de gaten. Wanneer we niet werken zullen we graag onze verhalen met jullie delen. Ben je zelf ook werkzaam als taxichauffeur? Dan heb je vast ook wel een leuke anekdote te vertellen. Je bent in ieder geval van harte welkom om met ons mee te schrijven!