Henk: Grappige situaties

Henk: Grappige situaties

Ik ben al ruim 4 jaar werkzaam als taxichauffeur en werk met mijn eigen auto via het Uber-platform. Voor mij is het vrije bestaan als taxichauffeur simpelweg fantastisch. Ik ben namelijk geen mens dat 8 uur per dag op kantoor kan zitten. Als Uber-chauffeur ben je overgeleverd aan de grillen van een app, maar daar raak je met de tijd natuurlijk wel aan gewend. Het fijne van mijn werk is dat je hier met ontzettend veel mensen in contact komt. Sommige zijn heel leuk en aardig en andere zou je het liefst meteen ergens afzetten.

Voor een aantal weken terug kreeg ik een ritaanvraag via de app van Romy. Ik besloot de aanvraag aan te nemen en reed richt het adres waar ik de passagier op moest halen. Een maal aangekomen stond er een vrouw op de stoep. Ik keek naar buiten en zei Romy? Ja dat ben ik was het antwoord en stapte in de auto. Na vijf minuten ging mijn telefoon over. Henk? Ja, waar kan ik u mee helpen? Je spreekt met Romy, duurt het nog lang voor dat je me op komt halen? Op dat moment keek ik in mijn achteruitkijkspiegel en zei, ik heb Romy hier op mijn achterbank zitten. Nee hoor, zei de stem aan de andere kant van de lijn. Ik ben Romy en sta op de stoep voor de deur van mijn huis.

Ik kon er met mijn pet niet bij hoe dat, dat mogelijk was. Twee Romy┬┤s op hetzelfde moment en in dezelfde buurt hadden een Uber besteld en gingen bovendien ook nog eens dezelfde richting in. Jeetje, wat nu? Uiteraard moest ik me verontschuldigen met de Romy die ik aan de telefoon had en de tweede Romy moest de rit contant betalen omdat het niet de Romy was waarvan ik de aanvraag had geaccepteerd. Uiteindelijk is het allemaal prima in orden gekomen en moesten we er hartelijk om lachen. Maar op dat moment sta je natuurlijk wel mooi voor paal.

Meer verhalen lezen?

Wil je meer van dit soort verhalen lezen? Houdt dan deze website goed in de gaten. Wanneer we niet werken zullen we graag onze verhalen met jullie delen. Ben je zelf ook werkzaam als taxichauffeur? Dan heb je vast ook wel een leuke anekdote te vertellen. Je bent in ieder geval van harte welkom om met ons mee te schrijven!