Bert: Een levensveranderende gebeurtenis

Bert: Een levensveranderende gebeurtenis

Hoewel een baan als taxichauffeur veel vrijheid biedt, is het geen verrassing dat het niet altijd als een gezond beroep wordt gezien. En in feite is het ook zo, maar dat heeft meer te maken met je levensstijl dan met het beroep opzich. Na de ervaring van een hartaanval tijdens mijn werk als Uber-chauffeur, was ik ervan overtuigd dat er verandering in mijn leven moest komen. Ik ben een van vader van drie kinderen en die kan ik natuurlijk niet zomaar achterlaten. Daarom besloot ik minder uren te gaan werken om op die manier een gezonder leven te kunnen leiden. Ik had behoorlijk wat tijd nodig om me van de hartaanval te herstellen.

 

In die tijd overwoog ik ook een gezonder alternatief voor mijn werk en was ik vastbesloten mijn leven te veranderen. Door actiever te worden, gezonder te eten en mijn werkuren te verminderen, ben ik nu fitter dan ik ooit. Voorheen werkte ik me te pletter, meestal zo’n 70 uur per week. Dit kwam vooral omdat ik nooit de tijd nam om een uurtje te stoppen. Met drie kinderen kon ik het me namelijk niet veroorloven een paar euro mis te lopen. Daarnaast zit je als chauffeur de hele dag achter het stuur. Meestal eet je dan onderweg vaak dingen zoals worstenbroodjes, frikandellen en friet, vreselijk ongezond dus. Sporten deed ik ook niet waardoor al die vette rommel zich in mijn lichaam ophoopte.

 

De sleutel tot een gezondere manier van leven? Het verminderen van mijn werkuren. Nu ik weer achter het stuur zit leef ik wel veel bewuster. Ondanks dat ik nu minder uren draai ben er niet slechter aan toe.  Ik werk minder dus geef ik ook minder aan benzine uit. Voor mijn hartaanval voelde ik me echt beroert als ik niet werkte. Tsja, je went er immers aan om altijd geld op zak te hebben. Nu voel ik me beroert als ik door blijf werken. Dat houdt niet in dat ik mijn werk als chauffeur niet leuk vind. Je komt met ontzettend veel mensen in aanraking. Bovendien hoor en zie je zoveel dingen die ik voor geen goud zou willen missen. Ik ben me er dan ook van bewust dat ik mijn hartaanval zelf veroorzaakt heb. Als taxichauffeur is het wel degelijk mogelijk een gezond leven te lijden zoals ik dat nu doe. Tegenwoordig ga ik lekker sporten of ben ik met mijn kinderen bezig om me te kunnen ontspannen en maak ik ook zelf mijn eten klaar. Dus mogelijk is het wel.

Meer verhalen lezen?

Wil je meer van dit soort verhalen lezen? Houdt dan deze website goed in de gaten. Wanneer we niet werken zullen we graag onze verhalen met jullie delen. Ben je zelf ook werkzaam als taxichauffeur? Dan heb je vast ook wel een leuke anekdote te vertellen. Je bent in ieder geval van harte welkom om met ons mee te schrijven!